advertentie
woensdag 26 februari 2020 12:14

Bomenridders niet gelukkig met verwijderen bosplantsoen bij zwembad Zuid

De Schiedamse Bomenridders zijn niet gelukkig met het verwijderen van het bosplantsoen bij zwembad Zuid. Dinsdag is fase 2 van de Natuurvriendelijke Oever in de noordoosthoek van de Wilhelminahaven van start gegaan. Het plan omvat recreatieve voorzieningen en natuurontwikkeling op de oever en in het water. Volgens de Bomenridders wordt er volledig voorbijgegaan aan de kwaliteit van het bestaande leef- en foerageergebied van kleine vogels en insecten. Het bezwaar maken tegen deze kap was niet mogelijk om het bosplantsoen niet is opgenomen in de bomenverordening. 

Schiedam - De Schiedamse Bomenridders zijn niet gelukkig met het verwijderen van het bosplantsoen bij zwembad Zuid.

Dinsdag is fase 2 van de Natuurvriendelijke Oever in de noordoosthoek van de Wilhelminahaven van start gegaan. Het plan omvat recreatieve voorzieningen en natuurontwikkeling op de oever en in het water.

Volgens de Bomenridders wordt er volledig voorbijgegaan aan de kwaliteit van het bestaande leef- en foerageergebied van kleine vogels en insecten. Het bezwaar maken tegen deze kap was niet mogelijk om het bosplantsoen niet is opgenomen in de bomenverordening. Hierdoor hoeft er geen vergunning te worden afgegeven voor de kap van struiken en heesters. De Bomenridders stellen dat je op zich vraagtekens kunt zetten bij het verwijderen van 1200 m2 natuurvriendelijk bosplantsoen voor een doorkijk op een nieuwe natuurvriendelijke oever.