advertentie
dinsdag 03 maart 2020 15:21

Bezoekers die mogelijk besmet met het coronavirus zijn, mogen het Vlietland ziekenhuis niet meer in

Het Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis heeft de maatregelen rond de coronavirusuitbraak verder aangescherpt. Ook bezoekers die mogelijk besmet zijn mogen het ziekenhuis niet meer in.

Eerder werd al aan aantal personeelsleden die uit risicogebieden kwamen en klachten hadden, naar huis gestuurd. 'Er is uit voorzorg besloten om patiënten en bezoekers die in Franciscus Gasthuis & Vlietland komen of een afspraak willen maken te vragen of zij: in één van de risicogebieden zijn geweest in de afgelopen 14 dagen EN of zij nu last hebben van luchtwegklachten: hoesten en/of verkoudheid en/of kortademigheid, ook zonder koorts.

Schiedam - Het Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis heeft de maatregelen rond de coronavirusuitbraak verder aangescherpt. Ook bezoekers die mogelijk besmet zijn mogen het ziekenhuis niet meer in.

Eerder werd al aan aantal personeelsleden die uit risicogebieden kwamen en klachten hadden, naar huis gestuurd. 'Er is uit voorzorg besloten om patiënten en bezoekers die in Franciscus Gasthuis & Vlietland komen of een afspraak willen maken te vragen of zij: in één van de risicogebieden zijn geweest in de afgelopen 14 dagen EN of zij nu last hebben van luchtwegklachten: hoesten en/of verkoudheid en/of kortademigheid, ook zonder koorts. Als dit het geval is adviseren wij patiënten om dit direct te melden bij hun afspraak. Bezoekers worden verzocht om de locatie te verlaten.' Aldus het ziekenhuis. Dezelfde maatregel werd gisteren ingesteld voor alle werknemers.

'Patiënten die voor een afspraak of opname bij ons zijn ingepland, bellen wij voorafgaand aan hun bezoek om te vragen of zij recent in een risicogebied zijn geweest en nu last hebben van luchtwegklachten.' aldus de verklaring van het ziekenhuis.

Deze maatregel is genomen om mogelijke besmetting en verspreiding van het coronavirus bij onze patiënten, bezoekers en collega's te voorkomen.