advertentie
dinsdag 24 maart 2020 13:02

Plaats voor 400 patiënten per dag in de speciale huisartsenpost in de Margriethal

In de Margriethal is plaats om maximaal 400 patiënten per dag te onderzoeken. Rijnmond kreeg alvast een rondleiding door Mariëtte Glim van de Huisartsenposten Schievliet.

De Margiethal is van vanaf nu een zogenoemde externe COVID-19-post. Patiënten uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die ervan verdacht worden besmet te zijn met het coronavirus, zullen voortaan daarheen worden gestuurd om te worden getest. Mensen uit de Waterweggemeenten die denken dat ze besmet zijn, moeten eerst de huisarts bellen, ook 's nachts en in het weekend. Die kan hen doorsturen naar de tijdelijke huisartsenpost in de Margriethal. Patiënten kunnen dus niet zonder afspraak naar de hal komen. 

In de hal staan witte tenten waarin patiënten zullen worden onderzocht door een huisarts of assistente.

De coronalocatie is opgestart om de huisartsenpraktijken in de regio coronavrij te houden, zodat daar 'normale' patiënten behandeld kunnen blijven worden.

Burgemeester Cor Lamers zei daar eerder al over: "Het aantal mensen dat aanklopt bij huisartsen neemt toe. Als gemeente werken we graag mee om de druk op de zorg te verlichten. De Margriethal is uitstekend geschikt te maken als externe huisartsenpost, zoals dat ook op andere plaatsen in het land gebeurt. Door er samen de schouders onder te zetten, hebben we dit in zeer korte tijd kunnen opzetten."

 

Bijdrage: Rijnmond en Flashphoto

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

 

 

Media