advertentie
dinsdag 24 maart 2020 18:09

40 coronapatiënten in het Franciscus Gasthuis en Vlietland, triagetenten in gebruik

Op dit moment zijn er 10 bewezen Corona patiënten op de IC en 30 bewezen Corona patiënten in isolatie. Daarnaast is er één verdenking op de IC en 6 verdenkingen in isolatie.

Vanmiddag is om 12 uur de triagetent SEH bij Franciscus Vlietland in gebruik genomen. Voor de triagetenten komt een balie: de ja/nee keet. Patiënten melden zich daar. Na het beantwoorden van vragen volgens de casusdefinitie worden ze doorverwezen naar de triagetent of direct naar de SEH. De route naar de SEH Vlietland is aangepast.

Schiedam - Op dit moment zijn er 10 bewezen Corona patiënten op de IC en 30 bewezen Corona patiënten in isolatie. Daarnaast is er één verdenking op de IC en 6 verdenkingen in isolatie.

Vanmiddag is om 12 uur de triagetent SEH bij Franciscus Vlietland in gebruik genomen. Voor de triagetenten komt een balie: de ja/nee keet. Patiënten melden zich daar. Na het beantwoorden van vragen volgens de casusdefinitie worden ze doorverwezen naar de triagetent of direct naar de SEH. De route naar de SEH Vlietland is aangepast. Via de slagbomen voor de brug komen bezoekers naar de ingang SEH; de uitgang is dan via de slagbomen bij de politie. Dit is aangegeven met gele borden. Via de gemeente is de bewegwijzering boven de wegen aangepast.

Zie ook de video: marjolein-tasche-van-de-raad-van-bestuur-franciscus-de-piek-moet-nog-komen

Donderdagmiddag wordt er een mobiele CT scan neergezet in een van de triagetenten bij Franciscus Gasthuis. De verwachting is dat maandag de triagetenten bij SEH Gasthuis geopend kunnen worden.

Geen bijeenkomsten tot 1 juni
Het kabinet heeft gisteren aangekondigd dat alle bijeenkomsten tot 1 juni (i.p.v. 6 april) worden verboden. 'Voor ons betekent dit dat alle patiëntbijeenkomsten (voorlichtingsbijeenkomsten) tot 1 juni afgezegd worden.' zo meldt het ziekenhuis.

'Wij vragen iedereen mee te werken om de situatie binnen het ziekenhuis veilig te houden door zich te houden aan de opgestelde regels die bij de hoofdingang van het ziekenhuis worden gecommuniceerd. Geef de zorgmedewerkers en de artsen de ruimte om hun zo belangrijke werk goed te kunnen doen.'