advertentie
woensdag 25 maart 2020 19:08

Fonds Schiedam-Vlaardingen: 'Organisaties als voedselbank en daklozenopvang kunnen financiële ondersteuning van ons krijgen'

Vanwege het coronavirus ontstaan er initiatieven waarbij mensen elkaar willen helpen en voor elkaar klaar staan. Fonds Schiedam Vlaardingen wil daar graag ondersteuning aan bieden. SCHIE FM sprak met  John Massaar, directeur van Fonds Schiedam Vlaardingen.

‘Wij bieden hulp met financiële steun. We weten nog niet precies over welke projecten dit zal gebeuren. Vandaar dat wij een oproep hebben gedaan. Wij zien dat er heel veel organisaties zijn die kwetsbare mensen in de samenleving helpen op dit moment. Dan moet je denken aan de voedselbank, daklozenopvang en opvang van jongeren met gedragsproblemen.

Schiedam - Vanwege het coronavirus ontstaan er initiatieven waarbij mensen elkaar willen helpen en voor elkaar klaar staan. Fonds Schiedam Vlaardingen wil daar graag ondersteuning aan bieden. SCHIE FM sprak met  John Massaar, directeur van Fonds Schiedam Vlaardingen.

‘Wij bieden hulp met financiële steun. We weten nog niet precies over welke projecten dit zal gebeuren. Vandaar dat wij een oproep hebben gedaan. Wij zien dat er heel veel organisaties zijn die kwetsbare mensen in de samenleving helpen op dit moment. Dan moet je denken aan de voedselbank, daklozenopvang en opvang van jongeren met gedragsproblemen. Die organisaties hebben in sommige gevallen problemen en als ze die hebben willen we ze daar graag mee helpen in deze situatie’ aldus Massaar.

Organisaties kunnen contact opnemen via de email of telefonisch. Ook kunnen zij op de website kijken wat verder de voorwaarden zijn.

Ook als je geen stichting of vereniging bent , kun je een aanvraag doen over een initiatief dat je aan het ondernemen zijn. Er zijn meerdere fondsen zoals Fonds Schiedam Vlaardingen in Nederland die een samenwerkingsverband hebben opgericht. Groepjes burgers van minimaal drie personen die een aanvraag willen doen kunnen kijken op www.kleinercoronahulp.nl . Ook mensen met initiatieven die bijvoorbeeld eenzaamheid tegen willen gaan, initiatieven hebben voor dak -en thuislozen of voedselvoorziening kunnen daar een aanvraag indienen.

‘Wij gaan aanvragen in het kader van het Coronahulp met voorrang behandelen. We gaan minder formele eisen stellen; in sommige gevallen vragen we geen projectplan of aanbiedingsformulier. Een aanvraagformulier is vaak voldoende. En we gaan ook niet vragen aan iedereen in meerdere partijen om financiën te vragen. We kijken gewoon of we het samen kunnen oplossen als dat nodig is’.

Bij instellingen en organisaties die een donatie hebben gekregen waarvan hun project wordt uitgesteld of geannuleerd wordt, wordt gekeken of zij al bezig zijn geweest met het organiseren van het evenement en daar kosten aan hebben gemaakt.’ Zij kunnen contact met Fonds Schiedam Vlaardingen opnemen. Dan rekenen we dat project gewoon af ondanks het feit dat de activiteit niet heeft plaats gevonden. En als zij een gedeelte van de kosten betaald hebben, proberen we ook bij te dragen in de kosten die al betaald zijn. In geval van twijfel proberen we daar redelijk naar te kijken’.

Contactgegeven Fonds Schiedam Vlaardingen:

algemeen@fondssv.nl

010-4754033

www.fondssv.nl