advertentie
donderdag 26 maart 2020 11:51

Nog geen coronabesmetting in Frankeland, ouderen krijgen laptops en er komt een noodafdeling

Op SCHIE FM is een interview met Ben de Koning van de Frankelandgroep te horen. 

De maatregelen in deze moeilijke tijd zijn nu ongeveer een week van kracht, hoe is de stemming bij de verzorgingshuizen van de Frankelandgroep?

De stemming is een beetje merkwaardig maar er komen ook wel veel goede dingen uit. Het is vervelend dat er geen bezoek mag komen, maar wij hebben intussen een flink aantal laptops gekocht en die worden momenteel klaargemaakt zodat we bewoners de mogelijkheid kunnen bieden om via de app Zoom met hun familie en bekenden te praten met beeld erbij.

Schiedam - Op SCHIE FM is een interview met Ben de Koning van de Frankelandgroep te horen. 

De maatregelen in deze moeilijke tijd zijn nu ongeveer een week van kracht, hoe is de stemming bij de verzorgingshuizen van de Frankelandgroep?

De stemming is een beetje merkwaardig maar er komen ook wel veel goede dingen uit. Het is vervelend dat er geen bezoek mag komen, maar wij hebben intussen een flink aantal laptops gekocht en die worden momenteel klaargemaakt zodat we bewoners de mogelijkheid kunnen bieden om via de app Zoom met hun familie en bekenden te praten met beeld erbij. En omdat niet door het huis mag bewegen worden er op de gangen allerlei activiteiten ontwikkeld, dus in deze tijden ontstaan er allerlei leuke initiatieven.

En ik moet zeggen, en dat klop ik af, alle locaties van de Frankelandgroep zijn nog vrij van het coronavirus en dat is echt hartstikke goed.

Tegelijkertijd zijn we bezig met het opzetten van een noodafdeling, want wij verwachten toestroom vanuit het ziekenhuis van mensen die eigenlijk in het ziekenhuis wel klaar zijn en die plek moeten maken voor de behandeling van coronapatiënten. Wij gaan in samenwerking met Uitzicht in Vlaardingen een afdeling openen met 11 bedden, ook het Zonnehuis opent een afdeling en Argos is bezig in DrieMaasStede om een afdeling te openen.

Laten we hopen dat het niet nodig is. Maar het moeilijke voor u als bestuurder is natuurlijk ook dat je niet weet of bepaalde voorzorgsmaatregelen nodig zullen zijn.

Zeker. We zijn ontzettend trots dat wij daar met onze organisatie een steentje aan bij kunnen dragen. Er wordt hard gewerkt, we hebben de personele bezetting inmiddels rond, er worden nu bedden naartoe gebracht, het wordt technisch in orde gemaakt, er wordt gestoffeerd en gordijnen opgehangen, ploegendiensten worden er gemaakt, roosters, aansluitingen met artsen en apotheek, en wat zou het fantastisch zijn als we achteraf kunnen zeggen ‘ Het was helemaal niet nodig geweest’ .