advertentie
woensdag 15 april 2020 20:54

Groepen jongeren blijven bij elkaar komen in Schiedam

Het is dweilen met de kraan open voor Handhaving in Schiedam. Steeds worden er een paar bekeuringen uitgedeeld terwijl stadsgenoten meldden dat er continu op verschillende plekken groepsvorming is.

Anderhalve meter afstand en met maximaal twee personen bij elkaar, dat is het devies om het coronavirus onder controle te krijgen, maar groepen jongeren hebben er lak aan. 

'Groepje jongeren rent weg van de Stationstraat' twittert Handhaving, 'uiteindelijk twee personen staande op het Stationsplein en één persoon op de Stephensonstraat.' 'Groep van 10 personen bekeurd Bernardus IJzerdraatsingel' 'Acht personen bekeurd Jozef Oreliosingel voor het niet naleven van de noodverordening'

Schiedam - Het is dweilen met de kraan open voor Handhaving in Schiedam. Steeds worden er een paar bekeuringen uitgedeeld terwijl stadsgenoten meldden dat er continu op verschillende plekken groepsvorming is.

Anderhalve meter afstand en met maximaal twee personen bij elkaar, dat is het devies om het coronavirus onder controle te krijgen, maar groepen jongeren hebben er lak aan. Vandaag zijn er 34 boetes uitgedeeld.

'Groepje jongeren rent weg van de Stationstraat' twittert Handhaving, 'uiteindelijk twee personen staande op het Stationsplein en één persoon op de Stephensonstraat. Resultaat: drie bekeuringen'.
'Groep van 10 personen bekeurd Bernardus IJzerdraatsingel voor het niet naleven van de noodverordening'
'Acht personen bekeurd Jozef Oreliosingel voor het niet naleven van de noodverordening; er was een samenkomst gaande'
'Drie personen bekeurd Nieuwe Waterwegstraat'
'In totaal zeven personen bekeurd op twee plekken op de Marconiweg'

Terwijl buurtbewoners meldden dat er op het Bachplein al de hele dag een grote groep jongeren rondhangt. Er werd zelfs een voetbaltraining gegeven.

Op de Dorpstraat, Kerkstraat en in de Gorzen wordt ook groepsvorming gemeld.