advertentie
vrijdag 24 april 2020 12:00

Koninklijke onderscheidingen 2020 Schiedam

Dit jaar hebben acht personen in Schiedam een lintje ontvangen. Zeven personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Eén persoon werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege de coronacrisis vond er dit jaar geen gebruikelijke Lintjesregen plaats. Burgemeester Lamers belde vrijdagochtend de gedecoreerden op met het nieuws dat zij dit jaar een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De werkelijke uitreiking van de bijbehorende versierselen gaat later dit jaar plaatsvinden.

Schiedam - Dit jaar hebben acht personen in Schiedam een lintje ontvangen. Zeven personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Eén persoon werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege de coronacrisis vond er dit jaar geen gebruikelijke Lintjesregen plaats. Burgemeester Lamers belde vrijdagochtend de gedecoreerden op met het nieuws dat zij dit jaar een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De werkelijke uitreiking van de bijbehorende versierselen gaat later dit jaar plaatsvinden.

Jos Heggelman werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn werk bij de cricketafdeling van Excelsior’20 en de KNCB (de cricketbond).

Voorzitter Koos Scheijbeler van de Schiedamse Stichting Viering en herdenkingen van Nationale Feest- en Gedenkdagen (VNFG) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Daarnaast werd ook Bas van Houte benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij leidt al 25 jaar in Schiedam de uitvoering van de Matthäus Passion.

De vijf andere Schiedammers die werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn mevrouw Van Campenhout-Alarcon (voor haar inzet voor Filipijnse vrouwen in Nederland), mevrouw Ooijkaas-Andriesse (onder meer voor haar werk voor De Erkertjes), mevrouw Torenvliet-Boele (voor haar werk voor de Schiedamse Reddingsbrigade), mevrouw Guijt-Drenth (onder meer voor haar werk voor het kerkblad van de Protestantse gemeente Schiedam en de Protestantse Gemeente Kethel) en de heer Hermans (voor zijn werk voor de vrijwillige brandweer).