advertentie
vrijdag 24 april 2020 09:25

DCMR kan bron stankoverlast niet vinden

De DCMR heeft donderdagavond uit verschillende gemeenten in het Rijnmondgebied meldingen van stank gekregen. Bij de meldkamer kwamen 97 meldingen binnen. Mensen zeiden last te hebben van een bloemkoolachtige en misselijkmakende lucht. De DCMR heeft geen bron uit de industrie kunnen vaststellen. De milieudienst stelt dat de geur mogelijk afkomstig was van de zee. Door het stabiele weer is mogelijk de geuroverlast ontstaan omdat vieze lucht hierdoor minder makkelijk weg kan. De DCMR gaat nog wel onderzoek in het gebied doen om te onderzoeken of er toch een bron is aan te wijzen.

Schiedam - De DCMR heeft donderdagavond uit verschillende gemeenten in het Rijnmondgebied meldingen van stank gekregen.

Bij de meldkamer kwamen 97 meldingen binnen. Mensen zeiden last te hebben van een bloemkoolachtige en misselijkmakende lucht.

De DCMR heeft geen bron uit de industrie kunnen vaststellen. De milieudienst stelt dat de geur mogelijk afkomstig was van de zee. Door het stabiele weer is mogelijk de geuroverlast ontstaan omdat vieze lucht hierdoor minder makkelijk weg kan. De DCMR gaat nog wel onderzoek in het gebied doen om te onderzoeken of er toch een bron is aan te wijzen.