advertentie
vrijdag 24 april 2020 20:02

Koos Scheibeler, voorzitter van de VNFG, emotioneel door toekenning lintje

Koos Scheijbeler is één van de acht personen die vandaag een lintje toegekend heeft gekregen. Koos, voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen (VNFG), werd redelijk emotioneel toen hij het te horen kreeg.

‘Onder valse voorwendselen was er een telefoonconferentie belegd vanmorgen met de burgemeester. Ik dacht dat dat zou gaan over de 4 -en 5 mei viering. Maar goed, de burgemeester begon het gesprek anders dan normaal met: Het heeft zijne koninklijke hoogheid behaagd. Nou ja, dan weet je op dat moment genoeg’

Schiedam - Koos Scheijbeler is één van de acht personen die vandaag een lintje toegekend heeft gekregen. Koos, voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen (VNFG), werd redelijk emotioneel toen hij het te horen kreeg.

‘Onder valse voorwendselen was er een telefoonconferentie belegd vanmorgen met de burgemeester. Ik dacht dat dat zou gaan over de 4 -en 5 mei viering. Maar goed, de burgemeester begon het gesprek anders dan normaal met: Het heeft zijne koninklijke hoogheid behaagd. Nou ja, dan weet je op dat moment genoeg’ laat Scheijbeler op SCHIE FM weten. ’Ik had er niet op gerekend. Je krijgt op een geven moment links en rechts wat signaaltjes. Bericht vanmorgen in de krant. Dan krijg je toch wel wat gevoelens. Maar het kwam toch als een complete verassing’.

Voor Scheijbeler komt het als voorzitter van de VNFG toch wel op een apart moment. ‘Wat dat betreft is het heel jammer dat alle activiteiten die we gepland hebben niet doorgaan. Maar dat is slechts een kleine domper op de feestvreugde: de toekenning van het lintje stemt je weer zeer positief’.

Scheijbeler heeft het lintje gekregen voor de werkzaamheden voor de VNFG, maar ook voor de activiteit bij de scouting en de Oranjevereniging Wilhelmina Kethel. Hij is het van plan om het toch een beetje te vieren. ‘Dat zal samen met mijn vrouw zijn. De beperkingen die er zijn geeft geen mogelijk om te zeggen tegen de kinderen en kleinkinderen van: kom, we gaan is eventjes gezellig wat doen. Dus we zorgen vanavond voor een lekkere bubbel en een stukje gebak. En dan gaan we het samen vieren’.

‘De burgemeester heeft aangegeven dat er medio augustus een moment wordt geprikt om het lintje daadwerkelijk opgespeld te krijgen’ sluit Scheijbeler af.