advertentie
vrijdag 01 mei 2020 20:21

Schiedams bedrijf spil in politiek steekspel: 'Er zijn voldoende mondkapjes'

Het Schiedamse bedrijf Ostrichoo, importeur van e-bikes uit China, begon drie maanden geleden mondkapjes te importeren. Ze hebben er nu miljoenen op voorraad in een loods op bedrijfsterrein Vijfsluizen.

Ostrichoo werd ongewild spil in een politiek steekspel: Thierry Baudet van het Forum voor Democratie bestelde de 'Schiedamse' mondkapjes en liet ze testen om aan te tonen dat er voldoende mondkapjes beschikbaar zijn en er dus helemaal geen tekort is.

Harm J. Prins van Ostrichoo Medical heeft aan Dhr. van der Kol, de coördinator van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (de organisatie die beschermingsmiddelen voor de zorg centraal inkoopt) zijn excuses aangeboden voor het politieke steekspel en de aandacht die het in de media kreeg. Maar die aandacht, zo geeft hij toe, heeft hem geen windeieren gelegd. 

Dagelijks gaan er 800.000 tot één miljoen mondkapjes de roldeur van de loods uit. 'Er is geen tekort aan mondkapjes' zegt Prins. 'Het probleem is de centrale inkoop, het testen gaat te langzaam en eigenlijk is het ook nog mogelijk om voor de hele Nederlandse zorg de inkkop te regelen'. Hij pleit voor classificering want 'een mondkapje dat niet goed genoeg is voor de IC is dat misschien wel voor de verpleeghuizen'.

     

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media