advertentie
maandag 04 mei 2020 08:30

Brand in laboratorium Vijfsluizen

Brand in laboratorium Vijfsluizen Foto: Flashphoto.nl

In een laboratorium van het bedrijf NofaLab aan de Jan van Galenstraat op bedrijfsterrein Vijfsluizen is maandagochtend brand uitgebroken.

Bij aankomst van de brandweer perste grijze rook zich uit het gebouw. In het gebouw zijn gevaarlijke stoffen aanwezig. De brandweer heeft vrij snel opgeschaald naar Middelbrand, en later naar grote brand. Het laboratorium is gespecialiseerd in de analyse van eetbare oliën en vetten. De brandweer heeft in de omgevingen metingen verricht om na te gaan of er naast de rook nog andere schadelijke stoffen zijn ontsnapt. 

Schiedam - In een laboratorium van het bedrijf NofaLab aan de Jan van Galenstraat op bedrijfsterrein Vijfsluizen is maandagochtend brand uitgebroken.

De brandweer meldde aan Rijnmond dat de brand ontstond in een zuurkast. Dat is een ruimte met een afzuigkap waarin met schadelijke stoffen wordt gewerkt.

Het personeel van het lab aan de Jan van Galenstraat probeerde de brand nog te blussen, maar slaagde daar niet in. De medewerkers zijn uit voorzorg naar buiten gegaan. Ze zijn niet gewond.

Bij aankomst van de brandweer perste grijze rook zich uit het gebouw. De brandweer heeft vrij snel opgeschaald naar grote brand. Het laboratorium is gespecialiseerd in de analyse van eetbare oliën en vetten. De brandweer heeft in de omgevingen metingen verricht om na te gaan of er naast de rook nog andere schadelijke stoffen zijn ontsnapt.

Rijnmondveilig meldt dat omliggende bedrijven gewaarschuwd zijn. Om even voor negen uur wordt gemeld dat de brand in de zuurkast inmiddels is geblust. Er komt geen rook meer vrij. De brandweer verricht binnen een nacontrole.

 

 

Media