advertentie
donderdag 07 mei 2020 17:50

Nog negen coronapatiënten op de IC in locaties Franciscus

Op dit moment zijn er 26 bewezen Corona patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarvan negen Corona patiënten op de IC verpleegd worden binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland.

'Er zijn zes verdachte patiënten, waarvan we de uitslag van de test nog moeten afwachten, die in isolatie verpleegd worden en één patiënt op de IC' zo laat het ziekenhuis weten. 'Op dit moment worden de Corona patiënten nog verpleegd op beide ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam. Vanzelfsprekend kijken wij continu hoe wij zo veilig en efficiënt mogelijk de corona zorg naast de reguliere zorg kunnen bieden.'

Schiedam - Op dit moment zijn er 26 bewezen Corona patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarvan negen Corona patiënten op de IC verpleegd worden binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland.

'Er zijn zes verdachte patiënten, waarvan we de uitslag van de test nog moeten afwachten, die in isolatie verpleegd worden en één patiënt op de IC' zo laat het ziekenhuis weten. 'Op dit moment worden de Corona patiënten nog verpleegd op beide ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam. Vanzelfsprekend kijken wij continu hoe wij zo veilig en efficiënt mogelijk de corona zorg naast de reguliere zorg kunnen bieden. Hierbij wordt ook gekeken naar het scenario om de corona zorg te concentreren op één ziekenhuislocatie. Hier is echter nog geen uitsluitsel over.'

Opstarten van reguliere zorg

'De poliklinieken op onze ziekenhuis- en poliklinieklocaties gaan langzaam en gefaseerd weer van start met de zorg aan meer patiënten. De komende weken maken we afspraken met patiënten die zonder onze zorg kans lopen om veel zieker te worden. Het besluit voor welke patiënten dit van toepassing is, wordt genomen door de verantwoordelijke arts, samen met de huisarts. Patiënten die een afspraak krijgen om naar het ziekenhuis te komen, worden gebeld.

Binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland doen wij er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te maken. Daarom nemen we maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

  • Bij de hoofdingang vindt er een screening plaats of de patiënt gezondheidsklachten heeft die lijken op coronaklachten. Voor patiënten, die deze klachten hebben, vinden we het nog steeds belangrijk dat hij zorg krijgt. Deze patiënten krijgen van ons een mondmasker op en gaan daarmee naar hun afspraak. Zij blijven dit mondmasker dragen totdat zij het ziekenhuis weer verlaten via de hoofduitgang. 
  • Onze poliklinieken worden anders ingericht, zodat we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Ook zijn de balies voorzien van spatschermen.
  • Er hangen posters in het ziekenhuis met daarop de hygiënemaatregelen. We vragen iedereen dringend om zich aan deze maatregelen te houden.
  • Kom maximaal 5 minuten voor de afspraak naar het ziekenhuis.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Houd je aan de hygiëneregels die op onze posters staan vermeld.
  • Kom alleen naar een afspraak, dus zonder begeleider. Een begeleider mag alleen mee als dit medisch noodzakelijk is bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten.
  • Verlaat het ziekenhuis zo snel mogelijk na een afspraak.

Bezoek nog niet toegestaan

We starten in eerste instantie de reguliere zorg op, voordat we de bezoekregeling weer openstellen. We kijken eerst hoe wij op een veilige manier de patiëntenstromen in het ziekenhuis kunnen reguleren. Zodra er gelegenheid is om meer mensen toegang te verlenen tot het ziekenhuis, gaan wij de bezoekregeling weer openstellen. We zijn voorzichtig om zo voor iedereen ook een veilige omgeving te kunnen blijven garanderen.

Bloedprikken op locaties Franciscus Gasthuis & Vlietland vanaf 11 mei alleen mogelijk op afspraak

Vanaf 11 mei kunnen patiënten alleen nog bloed laten prikken op afspraak. Dit geldt voor alle bloedprikpunten van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Door patiënten alleen bloed te laten prikken op afspraak, kunnen we voorkomen dat er veel mensen tegelijk naar een bloedprikpunt komen of dat de wachtruimte te vol is. Patiënten kunnen vanaf zaterdag 9 mei via www.franciscus.nl/bloedprikken hun afspraak maken.

Wacht niet te lang bij gezondheidsklachten

Huisartsen in de regio’s Rotterdam en Nieuwe Waterweg Noord en Franciscus Gasthuis & Vlietland merken dat patiënten met niet-corona gerelateerde gezondheidsklachten het contact met de huisarts, hun specialist in het ziekenhuis of spoedeisende hulp soms uitstellen. Samen laten we de patiënten weten dat wachten niet nodig is en zij veilige en kwalitatief goede zorg kunnen krijgen. Wij vinden het heel belangrijk dat patiënten op tijd de juiste medische hulp krijgen. Patiënten, die klachten hebben of zich zorgen maken over hun gezondheid, kunnen dan contact opnemen met hun huisarts.'