advertentie
dinsdag 12 mei 2020 11:30

Wenneker Cinema gaat nog niet open vanaf 1 juni

Wenneker Cinema gaat nog niet open in juni. Dat meldt het Schiedamse filmtheater op haar website. Bioscopen en filmtheaters mogen met ingang van 1 juni hun deuren weer gedeeltelijk voor het publiek openen. Volgens Wenneker Cinema is het echter niet te doen om dan al open te gaan en zich te houden aan het protocol dat door de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters is opgesteld. Het bestuur van het filmtheater gaat nu de definitieve richtlijnen van mei en juni afwachten en zal zich dan opnieuw beraden over de toekomst.

Schiedam - Wenneker Cinema gaat nog niet open in juni. Dat meldt het Schiedamse filmtheater op haar website.

Bioscopen en filmtheaters mogen met ingang van 1 juni hun deuren weer gedeeltelijk voor het publiek openen. Volgens Wenneker Cinema is het echter niet te doen om dan al open te gaan en zich te houden aan het protocol dat door de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters is opgesteld.

“Dit protocol verandert een gezellige avond in een soort militaire operatie. Wij vinden het eerlijk gezegd een heel slecht idee om onze bezoekers in zo’n geforceerde situatie te moeten verwelkomen. Wenneker Cinema staat voor films kijken in een ambiance waarin sociaal contact juist heel belangrijk is, en daarmee onderscheiden we ons van de grote commerciële bioscopen’, zo meldt Wenneker Cinema op de website. Het bestuur van het filmtheater gaat nu de definitieve richtlijnen van mei en juni afwachten en zal zich dan opnieuw beraden over de toekomst.