advertentie
donderdag 14 mei 2020 10:45

Cultuurwethouders vragen steun aan provincie voor culturele sector

Veertien cultuurwethouders in Zuid-Holland (waaronder de Schiedamse wethouder Duncan Ruseler) hebben het provinciebestuur om steun voor de culturele sector gevraagd. Ze willen voorkomen dat er door de coronacrisis een grote kaalslag gaat ontstaan. De wethouders wijzen op het grote belang van het culturele aanbod voor de aantrekkelijkheid van gemeenten als woonplaats, vestigingsplaats voor bedrijven en bestemming voor toeristen.  Met de brief onderschrijven de wethouders de brandbrief die de directeuren van 24 schouwburgen en theaters (waaronder het Theater aan de Schie) onlangs aan de provincie hebben gestuurd. 

Dordrecht - Veertien cultuurwethouders in Zuid-Holland (waaronder de Schiedamse wethouder Duncan Ruseler) hebben het provinciebestuur om steun voor de culturele sector gevraagd. Ze willen voorkomen dat er door de coronacrisis een grote kaalslag gaat ontstaan.

De wethouders wijzen op het grote belang van het culturele aanbod voor de aantrekkelijkheid van gemeenten als woonplaats, vestigingsplaats voor bedrijven en bestemming voor toeristen. “Cultuur heeft niet alleen artistieke en sociale waarde, maar is ook van grote economische betekenis, zeker in een tijd waarin regio’s nationaal en internationaal concurreren”, zo schrijven de wethouders in hun brief.

Met de brief onderschrijven de wethouders de brandbrief die de directeuren van 24 schouwburgen en theaters (waaronder het Theater aan de Schie) onlangs aan de provincie hebben gestuurd. De brief is een initiatief van de Dordtse cultuurwethouder Piet Sleeking en is verder, naast Schiedam, ondertekend door de cultuurwethouders van Albrandswaard, Alphen aan de Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Gouda, Leiden, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam en Zoetermeer.