advertentie
donderdag 21 mei 2020 12:22

Het gewone politieke werk wordt weer opgestart

Aan het begin van de coronacrisis had de gemeenteraad afgesproken om de burgemeester en de organisatie gedurende de crisis 'niet voor de voeten te lopen'.

'Maar' zegt burgemeester Lamers, 'we hebben nu een crisis van ongekende omvang. Die duurt maar voort en het gaat bij de raadsleden nu kriebelen, het duurt te lang'.

Daarom is afgesproken om het gewone politieke werk weer op te starten.

 

'Er worden nu al weer schriftelijke vragen gesteld' zegt Lamers. 'Ook over corona ga ik na 16 juni weer verantwoording afleggen. We beginnen zelfs al eerder, op 26 mei tijdens de beeldvormende avond, met een coronavragenuurtje. Net zoals jullie bij SCHIE de kijkersvragen hebben, kunnen raadsleden dan ook weer vragen stellen over corona.

 

Op 16 juni is de raadsvergadering nog digitaal via Teams. 'Dit is omdat dan iedereen deel kan nemen. Bij de fysieke raadsvergadering van 21 april konden een aantal raadsleden niet aanwezig zijn.' Dat kwam omdat ze tot de risicogroep behoorden of omdat ze ziek waren.

In juli is er waarschijnlijk weer een fysieke raadsvergadering.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media