advertentie
maandag 25 mei 2020 21:14

'Waarom komt de gemeente niet bij de horeca langs voor overleg en om vragen te beantwoorden?'

Afgelopen week was horeca-ondernemer Ruud van Noordennen stomverbaasd toen hij burgemeester Lamers op SCHIE TV hoorde zeggen dat er door de gemeente 5 à 6 criteria waren opgesteld voor de heropening van de horeca op 1 juni en dat die criteria gedeeld waren met de Schiedamse horeca. 'Ik wist van niks' zegt Ruud. 'Dus ik heb mijn collega's gebeld of die iets wisten en die wisten ook van niets. We hebben het verder nagevraagd maar ook het bestuur van Horeca Nederland afdeling Schiedam wist van niets' aldus van Noordennen.

'Het is raar als de burgemeester, die alles regelt in de stad en overal verantwoordelijk voor is, zoiets zegt en het klopt dan niet'.

Vrijdag is er dan wel overleg geweest op het stadskantoor en 's middags zijn er alsnog regels gekomen voor vooral de terrasuitbreidingen. 'Het is fijn dat de terrassen twee keer zo groot mogen worden, maar we zijn nu week voor 1 juni en nu moeten we alles eerst nog aanvragen bij de gemeente, daar gaat natuurlijk weer veel tijd overheen'.

Ruud zegt dat hij het prettig zijn vinden als de gemeente voortaan gewoon langs komt en een overleg plant en de mogelijkheid geeft om vragen te stellen. 'Dan heb je duidelijkheid want een mailtje is voor verschillende uitleggen vatbaar, je hebt ook altijd nog een grijs gebied'.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media