advertentie
donderdag 04 juni 2020 11:52

Bewoners maken zich zorgen over snelheidsduivels

Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda van veel inwoners van Schiedam en in Schiedam Zuid is dat niet anders. Nu de Havendijk in Schiedam Zuid tot het einde van dit jaar dicht is, is het drukker in de Schoolstraat, Willem de Zwijgerlaan en Stadhouderslaan en wordt er naar de indruk van bewoners ook nog harder gereden. Dit gebied, een kinderrijke wijk met als middelpunt de Sint Jozefschool, vormt een toegangsroute vanuit de binnenstad naar de Gorzen en naar de oprit van rijksweg A4.

Voor de tijdelijke afsluiting van de Havendijk hadden de bewoners al te maken met onveilige situaties en snelheidsovertredingen. Hun pogingen om samen met de gemeente tot oplossingen te komen, hadden tot nu toe niet veel resultaat.De pogingen van bewoners om samen met de gemeente tot meer structurele oplossingen te komen, zoals snelheidscamera's, verkeersdrempels of andere maatregelen, hebben tot nu toe nog niets opgeleverd.

De politie overweegt om vaker te controleren en de gemeente heeft stickers en flyers aan de bewoners gegeven om uit te delen, maar de bewoners vinden dit niet genoeg. Uiteraard hebben wij contact gezocht met de gemeente, maar helaas waren zij niet in staat om inhoudelijk te reageren op de zorgen van hun inwoners.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media