advertentie
dinsdag 16 juni 2020 17:11

Voorzitter De Hollandsche Molen gaat in drie jaar 100 molens bezoeken

Voorzitter Nico Papineau Salm van De Hollandsche Molen begint donderdag aan een reeks van honderd molenbezoeken die hij de komende drie jaar door het hele land gaat uitvoeren. Hij doet dit in het kader van het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Bij al zijn bezoeken gaat hij vooral praten met de vrijwilligers. De molens in Schiedam staan uiteraard ook op het lijstje om bezocht. Het is nog niet bekend wanneer Papineau Salm hier zijn bezoek gaat brengen.

Amsterdam - Voorzitter Nico Papineau Salm van De Hollandsche Molen begint donderdag aan een reeks van honderd molenbezoeken die hij de komende drie jaar door het hele land gaat uitvoeren.

Hij doet dit in het kader van het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Bij al zijn bezoeken gaat hij vooral praten met de vrijwilligers.

“Persoonlijk contact met de mensen in het veld vind ik heel belangrijk. Zij zijn immers het fundament voor het molenbehoud in ons land. Ik wil van de vrijwilligers ter plekke horen wat de molen voor hen betekent, maar ook voor de plaatselijke bevolking. Wat gaat er goed bij het draaiende houden van de molen, wat kan er beter? En hoe kan De Hollandsche Molen daarbij helpen? Daar ben ik nieuwsgierig naar”, aldus de voorzitter.

De molens in Schiedam staan uiteraard ook op het lijstje om bezocht. Het is nog niet bekend wanneer Papineau Salm hier zijn bezoek gaat brengen.