advertentie
dinsdag 23 juni 2020 20:51

Geen Badpark maar woningen op plek Sportfondsenbad; er wordt al een jaar aan gewerkt

Jarenlang hebben omwonenden van het Sportfondsenbad gestreden tegen de verloedering en de gevaarlijke situaties die het gammele gebouw opleverde. Zij pleitten al die tijd om er een park van de maken: het Badpark. Nu blijkt dat de gemeente al rond is met een projectontwikkelaar: er komen woningen. De Schiedamse architecten van Stats zijn al een jaar bezig met de gemeente over dit plan. Met stomheid geslagen was Bernard Boode, hét boegbeeld van de bewonersgroep Het Dak Op die het idee van het Badpark hadden uitgetekend, toen hij het nieuws vanmorgen van SCHIE hoorde. De omwonenden weten nog van niets als de wethouder er in een vrolijke Tweet mét plaatjes de komst van de woningen bekend maakt. Architect Ralph van de Donk vertelt over het plan waar de nodige uitdagingen in zitten.

Jarenlang hebben omwonenden van het Sportfondsenbad gestreden tegen de verloedering en de gevaarlijke situaties die het gammele gebouw opleverde. Zij pleitten al die tijd om er een park van de maken: het Badpark. Nu blijkt dat de gemeente al rond is met een projectontwikkelaar: er komen woningen. De Schiedamse architecten van Stats zijn al een jaar bezig met de gemeente over dit plan. Met stomheid geslagen was Bernard Boode, hét boegbeeld van de bewonersgroep Het Dak Op die het idee van het Badpark hadden uitgetekend, toen hij het nieuws vanmorgen van SCHIE hoorde. De omwonenden weten nog van niets als de wethouder er in een vrolijke Tweet mét plaatjes de komst van de woningen bekend maakt.

Architect Ralph van de Donk vertelt over het plan waar de nodige uitdagingen in zitten.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media