advertentie
dinsdag 23 juni 2020 21:41

Raadslid Anouschka Biekman (D66): '30% van de inwoners voelt zich niet thuis in Schiedam'

'Discriminatie, in welke vorm dan ook, moeten we in Schiedam niet tolereren' zegt D66 raadslid Anouschka Biekman. 'Schiedam wordt steeds diverser maar 30% van de inwoners voelt zich niet thuis in Schiedam, dat is toch een zorgelijke ontwikkeling' aldus Biekman. 'Maar liefst 70% van mensen met Afrikaanse origine worden gediscrimineerd op basis van hun huidskleur. Maar iedereen moet zich thuis voelen in Schiedam. En we moeten dus ook actie ondernemen als iemand om zijn geaardheid gediscrimineerd wordt'  In haar vragen aan het college pleit Biekman voor het opzetten van een doelgerichte campagne om het onderwerp racisme en discriminatie op alle scholen in Schiedam structureel te behandelen. Ook wil zij weten welke activiteiten het college gaat ondernemen om ervoor te zorgen dat Schiedammers met een migratieachtergrond zich meer thuis voelen in de stad.

 

'Discriminatie, in welke vorm dan ook, moeten we in Schiedam niet tolereren' zegt D66 raadslid Anouschka Biekman. 'Schiedam wordt steeds diverser maar 30% van de inwoners voelt zich niet thuis in Schiedam, dat is toch een zorgelijke ontwikkeling' aldus Biekman.

'Maar liefst 70% van mensen met Afrikaanse origine worden gediscrimineerd op basis van hun huidskleur. Maar iedereen moet zich thuis voelen in Schiedam. En we moeten dus ook actie ondernemen als iemand om zijn geaardheid gediscrimineerd wordt'

In haar vragen aan het college pleit Biekman voor het opzetten van een doelgerichte campagne om het onderwerp racisme en discriminatie op alle scholen in Schiedam structureel te behandelen. Ook wil zij weten welke activiteiten het college gaat ondernemen om ervoor te zorgen dat Schiedammers met een migratieachtergrond zich meer thuis voelen in de stad.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media