advertentie
woensdag 24 juni 2020 00:39

DENK pleit voor de invoering van Barometer Culturele Diversiteit

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Barometer Culturele Diversiteit geïntroduceerd en brengt het instrument per 1 juli 2020 onder de aandacht van werkgevers met meer dan 250 medewerkers. Met de barometer wordt culturele diversiteit in kaart gebracht, zonder dat de individuen herkenbaar zijn in de cijfers. DENK pleit voor de invoering van de barometer en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Het college geeft steevast aan niet te registreren op basis van etnische afkomst, maar doet dat gekscherend genoeg wel bij het publiceren van statistische gegevens over coronaboetes.

Schiedam - Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Barometer Culturele Diversiteit geïntroduceerd en brengt het instrument per 1 juli 2020 onder de aandacht van werkgevers met meer dan 250 medewerkers.

Met de barometer wordt culturele diversiteit in kaart gebracht, zonder dat de individuen herkenbaar zijn in de cijfers. DENK pleit voor de invoering van de barometer en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Het college geeft steevast aan niet te registreren op basis van etnische afkomst, maar doet dat gekscherend genoeg wel bij het publiceren van statistische gegevens over coronaboetes.

Fractievoorzitter DENK Schiedam Dogukan Ergin: “Al twee jaar praten wij over een diverser personeelsbestand en ik vermoed dat er weinig vooruitgang is geboekt. De tijd van ambities uitspreken zijn we ver voorbij. Het is tijd om daad bij woord te voegen. Het is nu aan het college om deze langgekoesterde wens van DENK en ambities uit het coalitieakkoord uit te voeren ”