advertentie
vrijdag 26 juni 2020 10:42

Huurders D&S in actie tegen huurverhoging en achterstallig onderhoud

Een groep huurders van D&S voerde, gesteund door de SP, actie bij het kantoor van het vastgoedbedrijf aan Het Land van Belofte tegen de huurverhoging. Wat het bijzonder maakt is dat de huurders niet uit Schiedam kwamen, maar uit het 210 km verderop gelegen Heerlen (Limburg). Ook daar heeft het Schiedamse D&S woningen in de verhuur. De huurders willen niet alleen dat de huurverhoging in deze coronacrisis van tafel gaat, ze hebben ook klachten over achterstallig onderhoud.

 

Een groep huurders van D&S voerde, gesteund door de SP, actie bij het kantoor van het vastgoedbedrijf aan Het Land van Belofte tegen de huurverhoging.

Wat het bijzonder maakt is dat de huurders niet uit Schiedam kwamen, maar uit het 210 km verderop gelegen Heerlen (Limburg). Ook daar heeft het Schiedamse D&S woningen in de verhuur.

De huurders willen niet alleen dat de huurverhoging in deze coronacrisis van tafel gaat, ze hebben ook klachten over achterstallig onderhoud.

D&S heeft toegezegd om op 7 juli met een delegatie huurders in Heerlen om tafel te gaan zitten om te kijken wat ze in individuele gevallen kunnen doen. Voor het landelijk beleid verwijst D&S naar Den Haag.

In Den Haag eist een meerderheid in de Eerste Kamer dat minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken de huren bevriest. Maar de minister weigert dat te doen.

Dat leidde al tot een voor de Eerste Kamer unieke aangenomen motie van afkeuring. De minister wil geen algemene stop op de huurverhoging, maar pleit voor maatwerk voor mensen die in de problemen zijn gekomen.

 

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media