advertentie
maandag 29 juni 2020 22:12

Bernard Boode: bewoners rond Sportfondsenbad hebben al jaren niets van gemeente gehoord

De bewoners van het blok Burgemeester Knappertlaan, Julianalaan en Bosboomlaan hebben een enorm gebouw in hun achtertuin staan: het voormalige Sportfondsenbad. Dat heeft de afgelopen jaren voor veel overlast gezorgd, ramen ingegooid, brandstichting, vervuiling. Er waren zelfs pesterijen door de vorige eigenaar. Bernard Boode heeft er zelf nog wel eens gezwommen, toen woonde hij er al, met het bad in zijn achtertuin.

De bewoners van het blok Burgemeester Knappertlaan, Julianalaan en Bosboomlaan hebben een enorm gebouw in hun achtertuin staan: het voormalige Sportfondsenbad. Dat heeft de afgelopen jaren voor veel overlast gezorgd, ramen ingegooid, brandstichting, vervuiling. Er waren zelfs pesterijen door de vorige eigenaar.

Bernard Boode heeft er zelf nog wel eens gezwommen, toen woonde hij er al, met het bad in zijn achtertuin. In al die jaren heeft hij tal van plannen voorbij zien komen: van asielzoekerscentrum en moskee tot een supermarkt. De bewoners wilden liever een badpark. Daarvoor hadden ze al, met hulp van het Fonds Schiedam-Vlaardingen, een heel plan uitgewerkt. 'De gemeente heeft niets met onze plannen gedaan' zegt Bernard. Sterker nog: ze hebben al jarenlang niet meer echt met elkaar om de tafel gezeten. 'Wel bracht ik steeds ter sprake als ik een wethouder zag in de wandelgangen' aldus Bernard.

En nu moesten ze van SCHIE horen dat er vergevorderde plannen voor nieuwbouwwoningen zijn. 'Het plan is concreet en de initiatiefnemer is met de gemeente in gesprek om over de realisatie ervan. Vandaag ontvangen omwonenden een brief van de ontwikkelaar' liet wethouder Fahid Minhas vorige week desgevraagd aan SCHIE weten. Het blok woningen gaat het Stadsbad heten en wordt ontwikkeld door Stats Architecten uit Schiedam. 'In 1934 opende aan de BK-laan in Schiedam het Sportfondsenbad. Na jaren van leegstand en verloedering is het eindelijk gelukt om een mooi en haalbaar woningbouwplan te maken. Goed om te zien dat er veel aandacht is voor duurzaamheid en natuurinclusief bouwen' aldus de Tweet van Fahid Minhas van vorige week.

Bernard Boode: 'Ik heb al zoveel zogenaamd definitieve plannen voor bij zien komen'.

Zie ook: nieuws/geen-badpark-maar-woningen-op-plek-sportfondsenbad-in-west

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media