advertentie
maandag 06 juli 2020 23:10

Grote kerk is even niet meer bij de tijd

De Grote of Sint Janskerk is even niet meer bij de tijd. Het is een kerk waarvan de bouw startte in 1335. Deels verwoest in 1428 door een grote stadsbrand. Deze stadsbrand behoort tot de grootste branden die Schiedam ooit geteisterd heeft. In 1655 werd de kerk getroffen door de beeldenstorm, welke volgens de geschiedenisboeken begon op 10 augustus 1655. Ondanks alle problematiek heeft de kerk zichzelf altijd staande weten te houden. Zes Juli 2020 is de dag die de geschiedenisboeken zal in gaan als de dag waarop de kerk tijdelijk zijn wijzers verloor. Werk op het hoogste niveau, en dat leverde spectaculaire plaatjes op.

De Grote of Sint Janskerk is even niet meer bij de tijd.

Het is een kerk waarvan de bouw startte in 1335. Deels verwoest in 1428 door een grote stadsbrand. Deze stadsbrand behoort tot de grootste branden die Schiedam ooit geteisterd heeft. In 1655 werd de kerk getroffen door de beeldenstorm, welke volgens de geschiedenisboeken begon op 10 augustus 1655. Ondanks alle problematiek heeft de kerk zichzelf altijd staande weten te houden. Zes Juli 2020 is de dag die de geschiedenisboeken zal in gaan als de dag waarop de kerk tijdelijk zijn wijzers verloor.

Werk op het hoogste niveau, en dat leverde spectaculaire plaatjes op.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media