advertentie
woensdag 15 juli 2020 09:17

Politiehond-in-spé op bezoek in Schiedam

Hyke, een politiehond in opleiding, was gisteren op bezoek in Schiedam. Wijkagent Van der Vliet maakt er een foto mee onder het tunneltje bij de Margiethal. Hyke is pup van een Mechelse herder en wordt opgeleid tot politiehond door een trainer, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV). Als de politie honden koopt, zijn deze meestal twee tot drie jaar oud en zijn zij geslaagd voor het basisdiploma Politiehond I van de KNPV.

Schiedam - Hyke, een politiehond in opleiding, was gisteren op bezoek in Schiedam. Wijkagent Van der Vliet maakt er een foto mee onder het tunneltje bij de Margiethal.

Hyke is pup van een Mechelse herder en wordt opgeleid tot politiehond door een trainer, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV). Als de politie honden koopt, zijn deze meestal twee tot drie jaar oud en zijn zij geslaagd voor het basisdiploma Politiehond I van de KNPV.

Wijkagent van der Vliet hoopt dat Hyke over een paar jaar ook ingezet kan worden in Schiedam, maar dat is dus nog lang niet zeker. 'Eerst maar even goed luisteren naar het baasje' schrijft Van der Vliet.

Hyke wordt geen tweede Bumper, de politiehond die tijdens zijn opleiding regelmatig in de spotlights stond en waar zelfs een heuse fanclub van was, de Bumperklevers. Hyke heeft wel een eigen Instagram-acount. 

bu62QX8w.jpg small