advertentie
woensdag 15 juli 2020 11:49

Schiedamse Vrijheidsrok vanaf 21 juli te zien in Stedelijk Museum Schiedam

De Schiedamse Vrijheidsrok is vanaf 21 juli tot en met 30 augustus te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze rok is de hedendaagse versie van de naoorlogse Nationale Vrijheidsrok. De rok werd door Anita de Groot in haar atelier aan de Hoogstraat in elkaar gezet. De bijbehorende verhalen staan op de website van het museum (www.stedelijkmuseumschiedam.nl) en zijn in het museum zelf te lezen.

Schiedam - De Schiedamse Vrijheidsrok is vanaf 21 juli tot en met 30 augustus te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Deze rok is de hedendaagse versie van de naoorlogse Nationale Vrijheidsrok. Het idee was dat vrouwen samen aan een rok konden werken om op die manier hun (oorlogs)verhalen te verwerken. De uitbraak van het coronavirus haalde dit voorjaar een streep door het samen delen van vrijheidsverhalen voor de Schiedamse variant. De lapjes voor de rok werden om die reden per post ontvangen door het museum.

De rok werd door Anita de Groot in haar atelier aan de Hoogstraat in elkaar gezet. De bijbehorende verhalen staan op de website van het museum (www.stedelijkmuseumschiedam.nl) en zijn in het museum zelf te lezen.