advertentie
vrijdag 17 juli 2020 18:17

Schiedams brandweeropleidingscentrum gaat uitbreiden

Het brandweeropleidingscentrum van H2K in Schiedam krijgt een nieuwe praktijk-opleidingslocatie in Dordrecht. Deze zomer wordt gestart met de bouw op bedrijventerrein Dordtse Kil III. De vergunning is inmiddels verleend, als de bouw volgens planning verloopt, vinden er vanaf maart 2021 de eerste brandweeropleidingen plaats. H2K is de afgelopen jaren sterk gegroeid waardoor de behoefte is ontstaan voor een eigen opleidingslocatie. In Schiedam worden de theorie-opleidingen gegeven.

Het brandweeropleidingscentrum van H2K in Schiedam krijgt een nieuwe praktijk-opleidingslocatie in Dordrecht. Deze zomer wordt gestart met de bouw op bedrijventerrein Dordtse Kil III. De vergunning is inmiddels verleend, als de bouw volgens planning verloopt, vinden er vanaf maart 2021 de eerste brandweeropleidingen plaats.

H2K is de afgelopen jaren sterk gegroeid waardoor de behoefte is ontstaan voor een eigen opleidingslocatie. In Schiedam worden de theorie-opleidingen gegeven.

Op 13 mei vorig jaar konden de cursisten ook nog even praktijkles krijgen in Schiedam toen er brand was bij de buren. Omdat er ook een vuurwerkopslag is gevestigd, was de snelle inzet van de Schiedamse cursisten zeer gewenst. Ronald de Roos, managing director van H2K, vertelt: 'De buurman kwam ineens binnen er vertelde dat er brand was. We hadden voor de vele cursisten die toen les kregen ook een tankautospuit voor de deur staan. We hebben dus meteen kunnen helpen.'

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media