advertentie
maandag 20 juli 2020 20:14

Handhavers van de straat: maar liefst negen Schiedamse boa's hebben corona

Maar liefst negen Schiedamse Handhavers blijken besmet met het coronavirus.  Het begon met twee medewerkers van team Toezicht & Handhaving, zij hebben zich vorige week laten testen, nadat zij last hadden van corona-achtige verschijnselen. Toen bleek dat zij daadwerkelijk waren besmet met het virus, is in overleg met de GGD besloten alle medewerkers van het team te laten testen. Uiteindelijk bleken in totaal negen medewerkers positief te testen. Waar en hoe deze medewerkers precies besmet zijn geraakt is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

Schiedam - Maar liefst negen Schiedamse Handhavers blijken besmet met het coronavirus. 

Het begon met twee medewerkers van team Toezicht & Handhaving, zij hebben zich vorige week laten testen, nadat zij last hadden van corona-achtige verschijnselen. Toen bleek dat zij daadwerkelijk waren besmet met het virus, is in overleg met de GGD besloten alle medewerkers van het team te laten testen. Uiteindelijk bleken in totaal negen medewerkers positief te testen. Waar en hoe deze medewerkers precies besmet zijn geraakt is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

Het college van burgemeester en wethouders is erg geschrokken van deze uitslag. Daarom is de GGD direct gevraagd te adviseren over stappen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De GGD adviseert om alle medewerkers van het team, dat naast boa’s ook bestaat uit onder andere juristen en analisten, preventief in thuisquarantaine te plaatsen. Dat geldt ook voor de medewerkers die negatief testten. Het gaat om in totaal zo'n 50 medewerkers.

De gemeente zal het advies ter harte nemen, ondanks dat dit veel vraagt van de betrokken medewerkers, zeker in deze vakantieperiode. Het gaat bovendien om medewerkers die de afgelopen maanden bijna onafgebroken in de frontlinie hebben gewerkt.

Taken tijdelijk waargenomen

Het gevolg van deze maatregel is, dat de medewerkers van Toezicht & Handhaving de komende twee weken niet op straat en op kantoor zullen zijn om hun taken uit te voeren. Op regionaal niveau zijn afspraken gemaakt over ondersteuning op het gebied van handhaving. Daarnaast zijn goede afspraken gemaakt met de politie en Irado. Zij nemen tijdelijk taken op het gebied van veiligheid,  handhaving en dienstverlening waar. Daarmee blijven de veiligheid en dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers gewaarborgd.