advertentie
woensdag 22 juli 2020 10:29

Theater aan de Schie krijgt ruim 1,5 ton extra subsidie

Het Theater aan de Schie heeft zich, volgens wethouder financiën en cultuur Duncan Ruseler, tot het uiterste ingespannen om de gevolgen van de coronacrisis zo klein mogelijk te houden. Desondanks komen ze een bedrag van ruim € 150.000,- tekort. Dat bedrag krijgen ze nu als extra subsidie van de gemeente. Duncan Ruseler vindt het Theater van grote waarde voor de stad. Ook roemt hij de samenwerking tussen de verschillende grote culturele instellingen in de stad.
Hij maakt zich wel zorgen over de kleinere culturele verenigingen. Als er verenigingsleden door de coronacrisis weglopen, dan kan de voortbestaan, van bijvoorbeeld muziekkorpsen, in gevaar komen en dreigt er uiteindelijk zelfs een culturele kaalslag.

Het Theater aan de Schie heeft zich, volgens wethouder financiën en cultuur Duncan Ruseler, tot het uiterste ingespannen om de gevolgen van de coronacrisis zo klein mogelijk te houden. Desondanks komen ze een bedrag van ruim € 150.000,- tekort. Dat bedrag krijgen ze nu als extra subsidie van de gemeente.

Duncan Ruseler vindt het Theater van grote waarde voor de stad. Ook roemt hij de samenwerking tussen de verschillende grote culturele instellingen in de stad.
Hij maakt zich wel zorgen over de kleinere culturele verenigingen. Als er verenigingsleden door de coronacrisis weglopen, dan kan de voortbestaan, van bijvoorbeeld muziekkorpsen, in gevaar komen en dreigt er uiteindelijk zelfs een culturele kaalslag.

Aan de ene kant wordt er veel geld uitgegeven door de gemeente om alles gedurende de crisis overeind te houden, maar aan de andere kant dreigt er een miljoenentekort doordat met name de kosten voor de ondersteuning aan mensen die het (tijdelijk) niet redden, de spuigaten uitlopen. Dat gaat dan om de Jeugdzorg, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet (de bestuurders noemen dit het 'Sociaal Domein'). Dat zijn taken die de gemeente van het Rijk moet uitvoeren, maar waarvoor ze onvoldoende geld ontvangen.
Schiedam en een aantal andere gemeenten hebben nu gedreigd om die overheidstaken maar terug aan het Rijk te geven, een bijzondere en vergaande stap. 'Het is mijn taak als wethouder financiën van Schiedam om te zorgen dat de gemeente voldoende middelen heeft om haar taken te kunnen uitvoeren' zegt Duncan Ruseler daarover.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media