advertentie
woensdag 29 juli 2020 18:13

Westland wil maar niet zelf arbeidsmigranten huisvesten

In november 2019 meldden we al dat Schiedam de kroon spant met het aantal arbeidsmigranten in de regio: in onze stad is 1 op de 20 inwoners een arbeidsmigrant.  In Rotterdam is dat 1 op 37 en in Vlaardingen 1 op 40. De afgelopen drie jaar is het aantal arbeidsmigranten in onze regio met ruim 26 procent gestegen. De meeste Polen, Bulgaren en Roemen werken in het Westland, maar wonen vooral in Schiedam en Den Haag. De arbeidsmigranten houden de Westlandse economie draaiende , maar waarom wonen ze niet in het Westland? Wat blijkt: vrijwel elk plan voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten wordt afgeschoten. Er waren de afgelopen jaren maar liefst zeven plannen om de arbeidsmigranten te huisvesten. Vorige week sneuvelde ook het laatst plan: aan de Madeweg in Monster zouden 78 Polen komen. De reden dat de plannen sneuvelen: 'de buurt wil het niet' en de Westlandse politiek zwicht voor die mening. Het Westland had acht jaar geleden al plechtig beloofd om snel 2.000 slaapplaatsen binnen de gemeentegrenzen te realiseren. Maar dat is nog steeds niet gebeurd. Van de 12.000 arbeidsmigranten die in Westland werkzaam zijn, wonen er slechts 4.500 ook daadwerkelijk in de gemeente.

In november 2019 meldden we al dat Schiedam de kroon spant met het aantal arbeidsmigranten in de regio: in onze stad is 1 op de 20 inwoners een arbeidsmigrant.  In Rotterdam is dat 1 op 37 en in Vlaardingen 1 op 40.

De afgelopen drie jaar is het aantal arbeidsmigranten in onze regio met ruim 26 procent gestegen.

De meeste Polen, Bulgaren en Roemen werken in het Westland, maar wonen vooral in Schiedam en Den Haag.

De arbeidsmigranten houden de Westlandse economie draaiende , maar waarom wonen ze niet in het Westland? Wat blijkt: vrijwel elk plan voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten wordt afgeschoten.

Er waren de afgelopen jaren maar liefst zeven plannen om de arbeidsmigranten te huisvesten. Vorige week sneuvelde ook het laatst plan: aan de Madeweg in Monster zouden 78 Polen komen. De reden dat de plannen sneuvelen: 'de buurt wil het niet' en de Westlandse politiek zwicht voor die mening.

Het Westland had acht jaar geleden al plechtig beloofd om snel 2.000 slaapplaatsen binnen de gemeentegrenzen te realiseren. Maar dat is nog steeds niet gebeurd. Van de 12.000 arbeidsmigranten die in Westland werkzaam zijn, wonen er slechts 4.500 ook daadwerkelijk in de gemeente.

Met dank aan TV West

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media