advertentie
woensdag 29 juli 2020 18:19

Op het Jacques Urlusplein is Woonplus gestart met het 'aardgas-ready' maken van de woningen

Op het Jacques Urlusplein is Woonplus gestart met het 'aardgas-ready' maken van de woningen. De komende tien jaar wil Woonplus in Groenoord ruim tweeduizend huurwoningen van een nieuwe verwarmingsinstallatie voorzien. Het uiteindelijke doel van het plan ‘Nieuwe Energie voor Groenoord’ is 'een aardgasvrije wijk, betaalbaar en haalbaar voor alle inwoners' aldus Woonplus. Met een fikse subsidie van de provincie en Europa van 3,6 miljoen, wordt de eerste fase van het project mogelijk gemaakt. Volgens Woonplus 'verbetert het wooncomfort van de woningen' en de aanpak is voor de huurders 'woonlasten-neutraal’: 'Met het project in Groenoord wordt het mogelijk om op termijn een grote CO2-besparing te realiseren als aangesloten wordt op een warmtenet. Een aanpak op deze schaal, met zo’n vijfduizend woningen, is uniek in Nederland.' aldus Woonplus. Minimaal 70 % van de huurders, maar ook de eigenaren, mensen die in het verleden hun huurwoning van Woonplus hebben gekocht, moeten akkoord gaan met de plannen. 

Op het Jacques Urlusplein is Woonplus gestart met het 'aardgas-ready' maken van de woningen.

De komende tien jaar wil Woonplus in Groenoord ruim tweeduizend huurwoningen van een nieuwe verwarmingsinstallatie voorzien. Het uiteindelijke doel van het plan ‘Nieuwe Energie voor Groenoord’ is 'een aardgasvrije wijk, betaalbaar en haalbaar voor alle inwoners' aldus Woonplus. Met een fikse subsidie van de provincie en Europa van 3,6 miljoen, wordt de eerste fase van het project mogelijk gemaakt.

Volgens Woonplus 'verbetert het wooncomfort van de woningen' en de aanpak is voor de huurders 'woonlasten-neutraal’: 'Met het project in Groenoord wordt het mogelijk om op termijn een grote CO2-besparing te realiseren als aangesloten wordt op een warmtenet. Een aanpak op deze schaal, met zo’n vijfduizend woningen, is uniek in Nederland.' aldus Woonplus.

Minimaal 70 % van de huurders, maar ook de eigenaren, mensen die in het verleden hun huurwoning van Woonplus hebben gekocht, moeten akkoord gaan met de plannen. 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media