advertentie
woensdag 12 augustus 2020 13:21

Sloop Parkweg Midden begonnen, maar twee panden nog altijd niet aangekocht

In het gebied Parkweg Midden in Nieuwland, van de Van Heuven Goedhartstraat tot en met de M.C.M. de Grootstraat, is na de asbestsanering de sloop van de flats en winkelunits begonnen. De 304 flat- en portiekwoningen maken plaats voor het project ‘In de Buurttuin’. De gemeente en Woonplus beloven dat het een groene buurt voor iedereen wordt. Er komen zo’n 240 woningen, waaronder sociale huurwoningen en vrije sector koopwoningen. Het worden eengezinswoningen en  appartementen. Over twee jaar zouden de eerste woningen moeten worden opgeleverd, maar voorlopig is Parkweg Midden het domein van de slopers.  

In het gebied Parkweg Midden in Nieuwland, van de Van Heuven Goedhartstraat tot en met de M.C.M. de Grootstraat, is na de asbestsanering de sloop van de flats en winkelunits begonnen.

De 304 flat- en portiekwoningen maken plaats voor het project ‘In de Buurttuin’. De gemeente en Woonplus beloven dat het een groene buurt voor iedereen wordt. Er komen zo’n 240 woningen, waaronder sociale huurwoningen en vrije sector koopwoningen. Het worden eengezinswoningen en  appartementen. Over twee jaar zouden de eerste woningen moeten worden opgeleverd, maar voorlopig is Parkweg Midden het domein van de slopers.  

Dat terwijl er nog altijd twee panden niet aangekocht zijn. Theo en Bertie Engering bezitten twee winkelpanden in het gebied en maken met pamfletten achter de ruiten luid en duidelijk kenbaar dat ze een geschil hebben met de gemeente Schiedam.

In het AD zegt het stel, dat 43 jaar als ondernemers actief was in Schiedam, dat ze met de verhuur van de panden hun pensioen opbouwden en dat nu is weggevallen. Ze zijn het niet eens met het bedrag dat de gemeente biedt voor hun twee panden. De rechter vroeg de partijen tevergeefs in onderling overleg tot een akkoord te komen. Nu dreigt een kort geding, aangespannen door de gemeente.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media