advertentie
zaterdag 15 augustus 2020 10:52

Schiedamse is al 42 jaar meesterschilder van Delfts Blauw: 'Je mag geen vergissing maken'

Bij "De Porceleyne Fles" in Delft, de oudste aardewerkfabriek van Nederland, werkt de Schiedamse José de Reuver al 42 jaar als meesterschilder. 'Dit is de enige overgebleven fabriek uit de 17-de eeuw. Ik had in 1978 werk nodig en was al aan het schilderen en tekenen en ben toen hier begonnen.' zegt José. De meesterschilders maken de landschappen, tegeltableaus en opdrachten. Je hebt een opleiding van 12 jaar nodig om meesterschilder te worden.

Bij "De Porceleyne Fles" in Delft, de oudste aardewerkfabriek van Nederland, werkt de Schiedamse José de Reuver al 42 jaar als meesterschilder. 'Dit is de enige overgebleven fabriek uit de 17-de eeuw. Ik had in 1978 werk nodig en was al aan het schilderen en tekenen en ben toen hier begonnen.' zegt José.

De meesterschilders maken de landschappen, tegeltableaus en opdrachten. Je hebt een opleiding van 12 jaar nodig om meesterschilder te worden.

Is het niet oubollig? 'Dat wordt vaak gezegd, maar we maken ook moderne dingen, dat zien mensen als ze hier rondkijken'

Over de ene vaas doet ze 2 uur, maar er zijn ook vazen waar ze vier of vijf dagen mee bezig is

 

Haar werk gaat echt de hele wereld over. In haar eigen huis zijn wel wat stukken Delfts Blauw te vinden 'maar het staat er niet vol mee'.

 

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media