advertentie
donderdag 27 augustus 2020 20:06

Wijkagent Alex Glijn vertelt over de bijtincidenten waarbij drie hondjes omkwamen

Wijkagent Alex Glijn was er zelf bij toen maandagavond een hondje net was doorgebeten in de Plantage. Helaas was de eigenaar van de agressieve hond toen al doorgelopen, maar Alex weet zeker dat de politie hem binnenkort te pakken heeft. De eigenaar van de hond die op 4 augustus twee chihuahua te grazen nam bij het Julianapark ís al opgespoord. 'Het is uiteindelijk aan de rechter wat voor straf de eigenaar krijgt en wat er met de agressieve hond gebeurd' zegt Alex, 'Meestal wordt de hond in beslag genomen en ondergaat deze een agressiviteitstest'.

Wijkagent Alex Glijn was er zelf bij toen maandagavond een hondje net was doorgebeten in de Plantage. Helaas was de eigenaar van de agressieve hond toen al doorgelopen, maar Alex weet zeker dat de politie hem binnenkort te pakken heeft.

De eigenaar van de hond die op 4 augustus twee chihuahua te grazen nam bij het Julianapark ís al opgespoord.

'Het is uiteindelijk aan de rechter wat voor straf de eigenaar krijgt en wat er met de agressieve hond gebeurd' zegt Alex, 'Meestal wordt de hond in beslag genomen en ondergaat deze een agressiviteitstest'.

Alex heeft ook nog tips over hoe je bijtincidenten kunt voorkomen. Die zijn ook te vinden op www.minderhondenbeten.nl

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media