advertentie
donderdag 03 september 2020 12:42

Pleidooi om lopend of fietsend naar school te gaan: het is veiliger en beter voor milieu

Wethouder Jeroen Ooijevaar gaf vandaag op Openbare Daltonbasisschool de Klinker de aftrap van de Schoolbrengweek in Schiedam. De 10-jarige Mark weet heel goed onder woorden te brengen waarom het belangrijk is om, als het even kan, niet de auto te pakken maar de kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen: het is veiliger en beter voor het milieu. 'Ik vind het niet leuk als kinderen gewond raken in het verkeer, dat vind natuurlijk niemand leuk' aldus Mark.

Wethouder Jeroen Ooijevaar gaf vandaag op Openbare Daltonbasisschool de Klinker de aftrap van de Schoolbrengweek in Schiedam. De 10-jarige Mark weet heel goed onder woorden te brengen waarom het belangrijk is om, als het even kan, niet de auto te pakken maar de kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen: het is veiliger en beter voor het milieu. 'Ik vind het niet leuk als kinderen gewond raken in het verkeer, dat vindt natuurlijk niemand leuk' aldus Mark.

In Schiedam doen er maar vier scholen mee aan de actie die is bedacht door de provincie Zuid-Holland. 'Deze actie zit aan het begin van het schooljaar en scholen hebben het ook al ontzettend druk met de coronamaatregelen' legt schooldirecteur Hans Loendersloot uit. 'We hopen dat volgend jaar meer scholen mee doen' zegt de wethouder.

 

 

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media