advertentie
zaterdag 05 september 2020 15:27

Advocaat Schiedamse 'taartjeseters' wil generaal pardon voor coronaboetes

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid bekijkt een verzoek van advocaat Van Ardenne om kwijtschelding van coronaboetes. De advocaat behartigt de belangen van het Schiedamse stel Taco en Lou. Vanwege de recente ophef rond minister Grapperhaus, die zich tijdens zijn huwelijksfeest niet aan de coronaregels hield,  zijn de boetes volgens de advocaat ´niet meer uit te leggen en te rechtvaardigen´. Hij vraagt daarom om een generaal pardon voor iedereen die beboet is omdat ze coronaregels zouden hebben overtreden en voor het seponeren of herzien van deze zaken.

Rotterdam - Het Ministerie van Justitie en Veiligheid bekijkt een verzoek van advocaat Van Ardenne om kwijtschelding van coronaboetes.

De advocaat behartigt de belangen van het Schiedamse stel Taco en Lou. Het stel kreeg in mei bezoek van hun ouders die met gebak op de stoep stonden. Omdat één van de ouders geen trappen mocht lopen werd besloten om het gebak buiten op te eten. Vervolgens legden handhavers boetes op van bijna 400 euro per persoon vanwege ´samenkomst in de open lucht´.

Vanwege de recente ophef rond minister Grapperhaus, die zich tijdens zijn huwelijksfeest niet aan de coronaregels hield, zijn de boetes volgens de advocaat ´niet meer uit te leggen en te rechtvaardigen´. Hij vraagt daarom om een generaal pardon voor iedereen die beboet is omdat ze coronaregels zouden hebben overtreden en voor het seponeren of herzien van deze zaken.

De advocaat vermoedt dat de zaak, vanwege de ophef rond de minister, sneller dan normaal zal worden behandeld. Voor zover bekend is het de eerste keer sinds de ophef dat een verzoek om kwijtschelding wordt onderzocht.