advertentie
donderdag 10 september 2020 08:54

Maar liefst 18 miljoen rijkssubsidie voor Schieveste

Het kabinet trekt de portemonnee om versneld woningen te bouwen en zo de woningnood wat te verminderen. Schiedam krijgt 18 miljoen subsidie voor Schieveste. 'Wauw! Dat is nog eens goed nieuws voor ⁦Schiedam' reageert wethouder bouwen Fahid Minhas. '⁩Hiermee komt de realisatie van dit plan écht een stap dichterbij! YES!' RTL Nieuws meldt dat het kabinet, samen met gemeenten en provincies,bij elkaar ruim 620 miljoen euro uittrekt om snel 27 bouwprojecten, met in totaal ruim 51.000 woningen, mogelijk te maken die zonder subsidie niet zouden kunnen worden gebouwd omdat de bouwkosten te hoog liggen.

Schiedam - Het kabinet trekt de portemonnee om versneld woningen te bouwen en zo de woningnood wat te verminderen. Schiedam krijgt 18 miljoen subsidie voor Schieveste.

'Wauw! Dat is nog eens goed nieuws voor ⁦Schiedam' reageert wethouder bouwen Fahid Minhas. '⁩Hiermee komt de realisatie van dit plan écht een stap dichterbij! YES!'

RTL Nieuws meldt dat het kabinet, samen met gemeenten en provincies,bij elkaar ruim 620 miljoen euro uittrekt om snel 27 bouwprojecten, met in totaal ruim 51.000 woningen, mogelijk te maken die zonder subsidie niet zouden kunnen worden gebouwd omdat de bouwkosten te hoog liggen.

Voorwaarde is dat er ook veel betaalbare woningen in de projecten komen. Het gaat om 14.000 sociale huurhuizen, 12.000 middenhuurwoningen (tussen 700 en 1000 euro) en 6.000 goedkope koopwoningen (die onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie zitten).

Schiedam heeft op dit moment 37.000 woningen (bron: allescijfers.nl) en op Schieveste moeten er maar liefst 3.000 bijkomen.