advertentie
vrijdag 11 september 2020 00:11

Donderdag is bij 15 Schiedammers corona geconstateerd

Het RIVM meldt op donderdag dat er 15 Schiedammers positief getest zijn op het coronavirus. Dat is ruim meer dan de afgelopen dagen en relatief ook meer dan het aantal besmettingen dat donderdag in Rotterdam is geregistreerd. Per 10.000 inwoners zijn er in één dag 19,1 coronapatiënten bijgekomen in Schiedam. In Rotterdam, waren dat er 16,3 en in Vlaardingen 10,9. Ook 'coronabrandhaarden' als Amsterdam en Den Haag melden donderdag relatief minder besmettingen.

Schiedam - Het RIVM meldt op donderdag dat er 15 Schiedammers positief getest zijn op het coronavirus. Dat is ruim meer dan de afgelopen dagen en relatief ook meer dan het aantal besmettingen dat donderdag in Rotterdam is geregistreerd.

Per 10.000 inwoners zijn er in één dag 19,1 coronapatiënten bijgekomen in Schiedam. In Rotterdam, waren dat er 16,3 en in Vlaardingen 10,9. Ook 'coronabrandhaarden' als Amsterdam en Den Haag melden donderdag relatief minder besmettingen.

Wie nu klachten heeft en zich wil laten testen moet geduld hebben en thuis blijven: de testlocaties zijn voor de komende dagen nagenoeg allemaal volgeboekt. Dat komt niet door een tekort aan GGD-personeel die de testen afneemt maar door een tekort een laboratoirumcapaciteit om de testen te verwerken.