advertentie
vrijdag 11 september 2020 11:36

Monumentaal Schiedam: De Havenkerk

Ook de Haven werd gebouwd toen de katholieken rond 1850 weer in het openbaar naar een kerkmis mochten. En dat zie je direct. Rijke katholieke jeneverbranders schonken geld voor een grote en zeer opvallende kerk midden in het centrum van de stad. De buitenkant is neo-classistisch en doet denken aan een Griekse tempel. Binnen spat het altaar bijna van de muur. Net als de spreekstoel is deze in een on-Nederlandse barokstijl uitgevoerd. De kerk is onlangs verbouwd en opent binnenkort als evenementenlocatie.

Ook de Haven werd gebouwd toen de katholieken rond 1850 weer in het openbaar naar een kerkmis mochten. En dat zie je direct. Rijke katholieke jeneverbranders schonken geld voor een grote en zeer opvallende kerk midden in het centrum van de stad. De buitenkant is neo-classistisch en doet denken aan een Griekse tempel. Binnen spat het altaar bijna van de muur. Net als de spreekstoel is deze in een on-Nederlandse barokstijl uitgevoerd.

De kerk is onlangs verbouwd en opent binnenkort als evenementenlocatie.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media