advertentie
maandag 14 september 2020 18:29

Stroomopwaarts maakt aanvraag schuldhulpverlening wat makkelijker

Stroomopwaarts maakt het aanvragen van schuldhulpverlening wat makkelijker. Het eerst gebruikte landelijke standaardpakket voor de aanvraag van schuldhulpverlening bestond uit veertig pagina’s en had vrij ingewikkelde taal. De nieuwe Goed op Weg Map, waarmee schuldhulp kan worden aangevraagd, is teruggebracht naar vijftien pagina’s en heeft eenvoudige taal en iconen om de teksten te verduidelijken. De Vereniging Humanitas, Stichting Boom en de taalambassadeurs van het DigiTaalhuis Schiedam waren betrokken bij de ontwikkeling van de map.De map is toekomstproof omdat vanaf 1 januari 2021 de nieuwe Wet Schuldhulpverlening ingaat. Dan krijgen de hulpverleners toegang tot de landelijke systemen en wordt het aanvragen van schuldhulpverlening eenvoudiger.

Stroomopwaarts maakt het aanvragen van schuldhulpverlening wat makkelijker.
Het eerst gebruikte landelijke standaardpakket voor de aanvraag van schuldhulpverlening bestond uit veertig pagina’s en had vrij ingewikkelde taal. De nieuwe Goed op Weg Map, waarmee schuldhulp kan worden aangevraagd, is teruggebracht naar vijftien pagina’s en heeft eenvoudige taal en iconen om de teksten te verduidelijken. De Vereniging Humanitas, Stichting Boom en de taalambassadeurs van het DigiTaalhuis Schiedam waren betrokken bij de ontwikkeling van de map.De map is toekomstproof omdat vanaf 1 januari 2021 de nieuwe Wet Schuldhulpverlening ingaat. Dan krijgen de hulpverleners toegang tot de landelijke systemen en wordt het aanvragen van schuldhulpverlening eenvoudiger.

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media