advertentie
woensdag 16 september 2020 18:08

Vandaag verdubbeling aantal coronabesmettingen, extra maatregelen in aantocht

Het RIVM meldt voor vandaag 21 positief geteste Schiedammers, een record (volgens de RIVM-cijfers). Gisteren waren dat er 10. Het kabinet komt vrijdag met een extra persconferentie waarin extra regionale coronamaatregelen worden afgekondigd. In onze regio waren er volgens het coronadashboard van het RIVM vandaag 270 positief geteste personen, eveneens een record.

Schiedam - Het RIVM meldt voor vandaag 21 positief geteste Schiedammers, een record (volgens de RIVM-cijfers). Gisteren waren dat er 10. Het kabinet komt vrijdag met een extra persconferentie waarin extra regionale coronamaatregelen worden afgekondigd.

In onze regio waren er volgens het coronadashboard van het RIVM vandaag 270 positief geteste personen, eveneens een record.

Het kabinet komt daarom met extra coronamaatregelen voor Rotterdam, dat bevestigt de Veiligheidsregio Rotterdam aan omroep Rijnmond. Het aantal mensen in Rotterdam dat de afgelopen 24 uur positief is getest, steeg met 312. Ook dat is aanzienlijk meer dan de laatste maanden het geval was.

Het is nog niet bekend wat voor extra maatregelen er gaan komen. De Veiligheidsregio overlegt daar morgen over.

Premier Rutte en minister de Jonge van Volksgezondheid geven vrijdag een persconferentie waarin meer duidelijk wordt. SCHIE TV zendt deze persconferentie live uit.