advertentie
woensdag 16 september 2020 17:51

GGD: teststraten tot zondag volgeboekt

GGD: teststraten tot zondag volgeboekt Foto: SCHIE

Als je klachten hebt en nu belt om een coronatest dan kun je pas zondag terecht in onze regio. Het hele coronabeleid van de regering is gebaseerd op testen, testen, testen. Maar helaas: het is zo enorm druk op de afsprakenlijn dat de teststraten van de GGD Rotterdan-Rijnmond nu al tot en met zaterdag vol geboekt zijn. 'Je kan donderdag bellen voor een afspraak op zondag' laat de GGD weten. En dat terwijl het aantal positieve testen de afgelopen tijd nog harder toeneemt en dus meer mensen zich zouden moeten laten testen.

Schiedam - Als je klachten hebt en nu belt om een coronatest dan kun je pas zondag terecht in onze regio.

Het hele coronabeleid van de regering is gebaseerd op testen, testen, testen. Maar helaas: het is zo enorm druk op de afsprakenlijn dat de teststraten van de GGD Rotterdan-Rijnmond nu al tot en met zaterdag vol geboekt zijn. 'Je kan donderdag bellen voor een afspraak op zondag' laat de GGD weten. En dat terwijl het aantal positieve testen de afgelopen tijd nog harder toeneemt en dus meer mensen zich zouden moeten laten testen.

België heeft Zuid en Noord Holland tot code rood verklaard: alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Als een Belg toch op bezoek komt in Schiedam moet hij of zij bij thuiskomst verplicht 14 dagen in quarantaine.

De regering geeft vrijdag een extra persconferentie waarin regionale maatregelen bekend worden gemaakt.