advertentie
maandag 21 september 2020 10:20

Wereld Alzheimer dag: het is belangrijk voor mantelzorgers om lotgenoten te ontmoeten

In verband met Wereld Alzheimer Dag, vandaag 21 september, organiseerde Alzheimer Nederland regio Nieuwe Waterweg Noord een speciale bijeenkomst in het Julianapark. Met onder andere leerlingen van basisschool de Wieken, schrijver en dichter Hans Cieremans en een aantal bewoners en verzorgers van Frankeland. Barry Kamp, bestuurslid van Alzheimer Nederland regio NWN, vertelt hoe het was om mantelzorger van zijn vrouw te zijn. Zij kreeg al op haar 62-ste Alzheimer.

In verband met Wereld Alzheimer Dag, vandaag 21 september, organiseerde Alzheimer Nederland regio Nieuwe Waterweg Noord een speciale bijeenkomst in het Julianapark. Met onder andere leerlingen van basisschool de Wieken, schrijver en dichter Hans Cieremans en een aantal bewoners en verzorgers van Frankeland.

Barry Kamp, bestuurslid van Alzheimer Nederland regio NWN, vertelt hoe het was om mantelzorger van zijn vrouw te zijn. Zij kreeg al op haar 62-ste Alzheimer.

Bestuurslid Kees Schriek verwacht dat er ooit wel een medicijn komt tegen Alzheimer. Tot die tijd zijn de Alzheimer Cafés voor mantelzorgers belangrijk: er wordt informatie en steun gegeven en er wordt gewerkt aan meer openheid over dementie. Het is ook belangrijk om lotgenoten te ontmoeten. Helaas zijn er door de coronacrisis al een aantal maanden geen Alzheimer Cafés.  

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media