advertentie
donderdag 24 september 2020 15:47

Burgemeester geeft les in democratie op OBS Het Kleurrijk

Vandaag gaf burgemeester Cor Lamers op basisschool Het Kleurrijk les in democratie. Hij gebruikte daarbij het nieuwe lespakket Pak@ Democratie. Hiermee worden kinderen de beginselen van democratie bijgebracht. Het is de bedoeling om de kinderen er actief bij te betrekken en ze worden uitgedaagd om hun eigen rol in de stad en samenleving te ontdekken. De lesmethode is ontwikkeld door de Kleine Ambassade en zal vanaf deze maand worden verspreid over de basisscholen in Schiedam.

Vandaag gaf burgemeester Cor Lamers op basisschool Het Kleurrijk les in democratie. Hij gebruikte daarbij het nieuwe lespakket Pak@ Democratie. Hiermee worden kinderen de beginselen van democratie bijgebracht. Het is de bedoeling om de kinderen er actief bij te betrekken en ze worden uitgedaagd om hun eigen rol in de stad en samenleving te ontdekken.

De lesmethode is ontwikkeld door de Kleine Ambassade en zal vanaf deze maand worden verspreid over de basisscholen in Schiedam.

Burgemeester Lamers begon zijn les aan groep 7 met een oproep aan de kinderen: “Graag nodig ik jullie uit om mee te denken en mee te doen in Schiedam. Om in onze stad prettig met elkaar te kunnen samenleven, is het belangrijk dat we rekening houden met elkaar. Ik vind het belangrijk dat jullie ontdekken hoe je daar als actieve Schiedammer zélf een steentje aan bij kunt dragen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich fijn voelen in de stad.”

Na afloop van de les overhandigde de burgemeester, samen met kindergemeenteraadslid Christopher, de eerste Pak@ dozen officieel aan Peter Jonkers, directeur-bestuurder van Primo Schiedam en Karlijn Kroon, directrice van Het Kleurrijk. Zij vinden het belangrijk dat kinderen al op de basisschool veel over dit onderwerp leren. Zij zijn dan ook enthousiast om met Pak@ aan de slag te gaan.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN