advertentie
dinsdag 29 september 2020 15:59

Nog eens 37 Schiedammers besmet met het coronavirus

Het RIVM meldt dat vandaag 37 Schiedammers positief getest zijn op het coronavirus. De afgelopen twee weken werd bij 276 Schiedammers het virus vastgesteld, de periode daarvoor waren dat er nog 119. Het aantal meldingen neemt sterk toe in vrijwel alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen in Nederland. Het aantal meldingen is ruim vervijfvoudigd in vergelijking met vier weken geleden. Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) steeg fors. Op de IC intensive care  neemt het aantal opnames eveneens sterk toe. Het percentage positieve tests van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst testlocaties in afgelopen maand gestegen van 2,5% in de laatste week van augustus gestegen naar 7,4% in deze afgelopen week.

Schiedam - Het RIVM meldt dat vandaag 37 Schiedammers positief getest zijn op het coronavirus. De afgelopen twee weken werd bij 276 Schiedammers het virus vastgesteld, de periode daarvoor waren dat er nog 119.

Het aantal meldingen neemt sterk toe in vrijwel alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen in Nederland. Het aantal meldingen is ruim vervijfvoudigd in vergelijking met vier weken geleden. Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) steeg fors. Op de IC intensive care  neemt het aantal opnames eveneens sterk toe. Het percentage positieve tests van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst testlocaties in afgelopen maand gestegen van 2,5% in de laatste week van augustus gestegen naar 7,4% in deze afgelopen week.

In de week van 23 tot en met 29 september meldden de GGD’en 19.326 personen die positief testten op COVID-19. Ruim 207.000 mensen hebben zich de afgelopen week laten testen in de GGD teststraten.  

In de afgelopen week overleden 51 coronapatiënten. Deze overledenen hadden een leeftijd tussen de 45 en 95 jaar.

Volgens de laatste schattingen zijn er ongeveer 146.000 besmettelijke personen in Nederland. Het aantal besmettelijke personen neemt sinds half juli rap toe: van een paar duizend besmettelijke personen in juli naar meer dan 146.000 in september.