advertentie
woensdag 30 september 2020 11:13

Nu geldt noodverordening nummer 11 van deze coronacrisis

Noodverordening nummer 11 van de coronacrisis is dinsdag om 18:00 uur ingegaan. De belangrijkste maatregel: dringend advies om mondklapjes te dragen. In Schiedam en alle andere gemeentes die vallen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), geldt 'een dringend advies' om mondkapjes te dragen in de publieke ruimtes. Daarmee breidt de Veiligheidsregio een advies van premier Rutte fors uit.

Noodverordening nummer 11 van de coronacrisis is dinsdag om 18:00 uur ingegaan. De belangrijkste maatregel: dringend advies om mondklapjes te dragen

In Schiedam en alle andere gemeentes die vallen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), geldt 'een dringend advies' om mondkapjes te dragen in de publieke ruimtes. Daarmee breidt de Veiligheidsregio een advies van premier Rutte fors uit.

Maandag maakte Rutte in een speciaal ingelaste persconferentie bekend dat eigenaren van winkels het advies krijgen om het dragen van mondkapjes bij de klant te stimuleren. "Verplichten kan niet, maar een winkelier kan een klant die geen mondkapje draagt wel weigeren", zei hij. 

Vier veiligheidsregio's, waaronder Rotterdam-Rijnmond, vinden dat niet ver genoeg gaan. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zei na het beraad van alle veiligheidsregio's dat maandagmiddag plaatsvond: "Wij verzoeken, instellingen, detailhandel en horeca om de draagplicht op te gaan nemen in het deurbeleid. Daarnaast adviseren wij mensen in contactberoepen om mondkapjes te gaan dragen."

De hele noodverordening is hier te lezen.