advertentie
woensdag 30 september 2020 11:38

Franciscus Gasthuis krijgt hybride operatiekamer van de toekomst

De nieuwe hypermoderne operatiekamer van het Franciscus Gasthuis is afgelopen week in de binnentuin van het ziekenhuis getakeld. In deze nieuwe operatiekamer kunnen twee ingrepen in één ruimte worden gedaan. Door de hedendaagse technologie kan de chirurg, in plaats van via een grote snee in het lichaam dan via kleine gaatjes opereren en ter plekke ondersteund worden door 3D software en röntgentechnologie die wordt geprojecteerd op grote beeldschermen. De bedoeling is dat de nieuwe operatiekamer begin 2021 volledig in gebruik kan worden genomen.

Rotterdam - De nieuwe hypermoderne operatiekamer van het Franciscus Gasthuis is afgelopen week in de binnentuin van het ziekenhuis getakeld.

In deze nieuwe operatiekamer kunnen twee ingrepen in één ruimte worden gedaan. Door de hedendaagse technologie kan de chirurg, in plaats van via een grote snee in het lichaam dan via kleine gaatjes opereren en ter plekke ondersteund worden door 3D software en röntgentechnologie die wordt geprojecteerd op grote beeldschermen.

De hybride operatiekamer moet ook een plek gaan worden voor het opleiden van chirurgen en een lerende omgeving voor het gehele operatieteam. De bedoeling is dat de nieuwe operatiekamer begin 2021 volledig in gebruik kan worden genomen.