advertentie
woensdag 30 september 2020 18:02

'Faillissement dreigt voor Yarden'

Uitvaartorganisatie Yarden, in Schiedam bekend van Begraafplaats en Uitvaartcentrum de Beukenhof,verkeert in zodanig financiële problemen dat faillissementsdossier.nl spreekt van een dreigend faillissement. Yarden heeft ruim een miljoen klanten en is daarmee Nederlands grootste uitvaartverzekeraar. DELA zou Yarden overnemen maar ziet daar nu toch vanaf, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. De problemen voor Yarden begonnen al enkele jaren geleden. Volgens faillissementsdossier.nl als gevolg van de aanhoudend lage rente. 'Daarnaast is er een ander, nog veel groter probleem: er zijn 390.000 polissen waar Yarden geld op toelegt'. Ze dreigen ten onder te gaan nu de rechter heeft verboden om eerder afgesloten uitvaartpolissen te wijzigen.

Uitvaartorganisatie Yarden, in Schiedam bekend van Begraafplaats en Uitvaartcentrum de Beukenhof,verkeert in zodanig financiële problemen dat faillissementsdossier.nl spreekt van een dreigend faillissement.

Yarden heeft ruim een miljoen klanten en is daarmee Nederlands grootste uitvaartverzekeraar. DELA zou Yarden overnemen maar ziet daar nu toch vanaf, zo maakte het bedrijf gisteren bekend.

De problemen voor Yarden begonnen al enkele jaren geleden. Volgens faillissementsdossier.nl als gevolg van de aanhoudend lage rente. 'Daarnaast is er een ander, nog veel groter probleem: er zijn 390.000 polissen waar Yarden geld op toelegt'. Ze dreigen ten onder te gaan nu de rechter heeft verboden om eerder afgesloten uitvaartpolissen te wijzigen.