advertentie
donderdag 01 oktober 2020 11:45

Stedelijk Museum Schiedam krijgt grote kunstschenking

Het Stedelijk Museum Schiedam krijgt een forse schenking van Stichting Beheer SNS REAAL. Het gaat om bijna 600 werken van Nederlandse kunstenaars. Samen vormen ze de NOG Collectie die 25 jaar geleden werd opgericht als bedrijfscollectie. De nadruk ligt op tekenkunst maar er zijn ook schilderijen, beelden en multimedia-installaties. De schenking van de kunstwerken gaat vergezeld van een financiële donatie voor het toekomstig beheer en het maken van een tentoonstelling. Scheidend directeur Deirdre Carasso noemt de schenking ‘een genereus sluitstuk’ van de samenwerking met de stichting. 

Schiedam - Het Stedelijk Museum Schiedam krijgt een forse schenking van Stichting Beheer SNS REAAL.

Het gaat om bijna 600 werken van Nederlandse kunstenaars. Samen vormen ze de NOG Collectie die 25 jaar geleden werd opgericht als bedrijfscollectie. De nadruk ligt op tekenkunst maar er zijn ook schilderijen, beelden en multimedia-installaties. De schenking van de kunstwerken gaat vergezeld van een financiële donatie voor het toekomstig beheer en het maken van een tentoonstelling. Scheidend directeur Deirdre Carasso noemt de schenking ‘een genereus sluitstuk’ van de samenwerking met de stichting.

Een recente aanwinst, een veelkleurig wandtapijt van Koen Taselaar, is nog tot en met zondag 4 oktober te zien in het museum. Daarna wordt gestart met de renovatie van het rijksmonument waarin het museum is gevestigd.